Mobil uygulama nasıl yapılır? ;Android ve IOS işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar için özel yazılan yazılımlar, bir proje oluşturulması ile yapılmaktadır. Uygulama için çalışmaya başlamadan önce hangi amaca hizmet edeceğini ve geliştirilme nedeni ortaya koyulmalıdır. Çünkü uygulama geliştirme maliyetli bir iştir ve iş üzerinde profesyonel bir yaklaşım istemektedir. Bu noktada MGS Software müşteri veya potansiyel müşterileri ile fikir alışverişi yapmaktadır. Dolayısıyla ortaya çıkabilecek mobil cihaz uyumlu uygulamalar hakkında kreatif çözümler sunmaktadır.
MGS Software ile Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?
Kullanıcılar, mobil cihazlar için uygulama geliştiricisi bulabilmek için öncelikle fikirlerini belirtmeleri gerekmektedir. Nitekim ortada bir fikir veya proje olmadan uygulama geliştirmek de imkansızdır. Bu noktada nasıl bir uygulama istediğinizi ve hangi amaca yönelik kullanacağınızı net ve açık bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Böylece hangi probleme kreatif çözümler sunabileceğini de belirlemiş olursunuz ve geriye sadece yazılımı geliştirmek kalacaktır. Bunların yanı sıra IOS ve Android cihazlara özel olarak tasarımlar bulmak veya geliştirmek zorundasınız. Bu noktada MGS Software uzman yazılım ekibi daha önce yaptığı projeleri inceleyerek kendinize uygun tasarımı belirleyebilir veya özel bir tasarım talebinde bulunabilirsiniz.
Kod Yazarak Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?
Kod yazarak mobil uygulama, pazar değerlendirmesi; hedef kitle tespiti, yerel veya karma uygulama kodlama planı, mevcut olanakları değerlendirme, uygulama için lansman ve mağaza optimizasyonu için strateji belirlenerek yapılır.
Kendi uygulamanızı yazmak için konsept belirledikten sonra Android, IOS veya her ikisi içinde geliştirmeye yönelmek gereklidir. IOS cihazlar için Xcode aracını alarak Swift programlama dilinde uzmanlaşmak çok önemlidir. Xcode üzerinde yerel olarak yazılan bu programlama dili, IOS işletim sisteminde yer alan tüm uygulamalar, programlar veya sistemler için oldukça uyumludur. Ayrıca En Çok Kullanılan Programlama Dilleri içeriğimize göz atarak kütüphanenize eksik görülen dilleri eklemenizi de tavsiye ediyoruz.
Bununla birlikte kendi uygulamanızı yazmak için strateji belirlemek, işlevsellik eşlemesi yapmak, minimum kullanılabilir ürün yapmak, wireframing, uygulama tasarlama ve platform seçimi yapmak gereklidir. Uygulamalar için en çok kullanılan ve kullanılması önerilen programlama dilleri için okumaya devam edin!
Mobil Uygulama Yapmak Neden Önemli?
Mobil Uygulama Yapmak, işletmelerin müşterileri ile daha kolay etkileşim kurmasına, sadakatini ve işletmenin görünürlüğünü artırmasına, ürün veya hizmetlerinin daha kolay ulaşmasını sağladığı için önemlidir. İnsanların her yerde ve her zaman internete bağlanmalarını sağlayan en yaygın araçlardan biri olmasıyla birlikte müşterilerin satın alma işlemlerini hızlandırabilir ve işletmelerin müşteri deneyimini iyileştirmelerine yardımcı olabilir.
Mobil Uygulama Geliştirme, bir işletmenin mobil tabanlı bir uygulamayı aktif bir şekilde kullanması, müşterilerin daha sık etkileşim kurmalarına ve işletmenin sunduğu ürün veya hizmetleri daha fazla kullanmalarına olanak tanır. Ayrıca mobil uygulamalar, müşterilerin geri bildirimlerini kolayca toplama ve işletmenin hizmetlerini ve ürünlerini geliştirmelerine yardımcı olma imkânı sağlar. İşletmelerin müşterileriyle daha etkili bir şekilde pazarlama yapmasına ve müşterilere daha kişiselleştirilmiş teklifler sunmasına olanak tanır. Bu nedenle, bir işletmenin mobil tabanlı native uygulama yapması, müşteri deneyimini iyileştirmek, müşteri sadakatini artırmak ve işletmenin görünürlüğünü artırmak için önemlidir.
Mobil Uygulama Kodlama Dilleri Nelerdir?
Mobil uygulama geliştirme dili, dünya üzerinde pek çok uygulama, tasarım ve özelleştirme aşamalarında gerekli olmaktadır. Mobil Uygulama Kodlama Dilleri de firma veya işletmelere teknolojiye çok kısa süre içerisinde uyum sağlaması açısından katkı da bulunur. Teknoloji şirketleri, bilgi dünyası içerisinde, mobil geliştiricilik ile daha fazla kazanç elde eder. Bu nedenle, mobil cihazlar için geliştirilen uygulamaların en önemli farkı kodlandığı dilleridir. Uygulama dilleri, program dillerine nazaran daha kolay ve daha pratik kavranılmaktadır. Ancak bir profesyonel tarafından yapılan uygulamalar, programlama dillerinden de yardım alınarak daha kreatif bir çözüm sunabilmektedir.
Bu noktada, Mobil Uygulama Tasarım Dilleri arasında C Programlama Dilleri sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca kullanılan uygulama dilleri şunlardır;
Bu diller içerisinde Swift ile IOS, MacOs, TvOs, iPadOs ve WatchOs işletim sistemlerine yönelik uygulama geliştirilebilmektedir. Ayrıca bu dil, en güvenilir kodlama dili olarak da Apple tarafında sıklıkla tercih edilmektedir. Android için ise Android Studio, Cordova programları ve Java kodlama dili tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.
Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma
Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma işlemleri, mükemmel bir yazılım fikrine sahip olup ancak kodlama bilgisinin olmadığı kişilerce araştırılmaktadır. Ücretsiz Uygulama Yapma bu noktada kişiye mantıklı gelse de istediği strateji, platform ve uygulama konusunda yeterli düzeyde verim alamamaktadır.
Buna ilaveten, kullanıcı, geliştirmek istediği uygulamayı gerek bütçe gerekse de projeyi bitirebileceğini düşündüğü firma bulamadığı için vazgeçmektedir. 2008 yılından beri artan mobil destekli bir uygulama yapma furyası, projelerin üzerine düşünülmemesi; gerekli stratejinin kurulamaması, hedef kitlenin belirlenememesi ve firmaların gelişi güzel çalışması nedeniyle sıkça sekteye uğramaktadır. Ancak kendi uygulamanızı da, yukarıda bahsedilen programlama dillerine hâkim olarak hazırlayabilirsiniz.
Yazılım dünyasında değilseniz endişe etmenize gerek yok. MGS Software’in 20 yılı aşkın hizmet süresi ile büyük, orta veya küçük olmak üzere her segmentteki işletmelere kreatif çözümler sunabilmektedir. MGS Software ile hâlâ iletişime geçmediniz mi? O halde hemen Proje Başvurusu bağlantısını kullanarak projeniz hakkında görüşme sağlayın!
Mobil Uygulama İşletim Sistemi Uyumluluğu Nedir?
Mobil Uygulama İşletim Sistemi Uyumluluğu, Android için tasarlanan bir uygulamanın IOS da sağlıklı çalışmaması veya IOS için geliştirilen bir uygulamanın Android de yürütülememesi anlamına gelmektedir. IOS tabanlı bir mobil cihaz için geliştirilen uygulama, bu işletim sistemini kullanan tüm cihazlar tarafından sağlıklı bir şekilde çalıştırılabilmektedir. Aynı şekilde Android tabanlı bir uygulama geliştirildiği zaman, aynı işletim sistemine sahip bir cihaz tarafından işlenebilir ve pratik şekilde kullanılabilir.
Mobil İşletim Sistemi cep telefonları, akıllı cihazlar, tabletler ve PDA’lar için özel geliştirilmiş sistemlerdir ve kendi içlerinde işletim sistemine göre farklılıklar bulunur. İşletim sistemleri de bu tür cihazlar ve cihazların içinde ki yazılıma uyumlu olarak çalışmasına olanak tanır. Dolayısıyla hem IOS uygulama hem de Android uygulama geliştirirken işletim sistemlerine özel kodlama yapılmalıdır. Buna ilaveten, işletim sistemi mağazalarında da sürüm oluşturulmalı ve satışa sunulmalıdır. Bu uygulamalar internet kotasından oldukça az tüketmektedir ve masaüstü cihazlara göre daha tasarrufludur. Kullanıcıların web sitesine, uygulamaya veya amaca yönelik hareket etmesine daha hızlı dönüt vermektedir.
MGS Software olarak sizde firma veya işletmenize özel uygulama tasarlamak ve proje oluşturmak istiyorsanız hemen iletişime geçebilirsiniz. Dinamik ve modern kreatif çözümler ile kullanıcı sayınızı arttırın ve herkesin hayatını kolaylaştırın.